Horror on the Orient Express

Session 5 HotOE

Play date: 2013-03-10
Campaign date: 17-18 feb 1928
Location: Djuro
Players: Berndt, Flan, Johan, Djuro, Mats
GM: Anders

Characters:
Wazup Iznogoud (Djuro)
Harold van der Vaan, Armando Vittorio Diaz (Johan)
Perdu Closseu (Mats)
Edward Hemmingway, Tim Finnegan (Flan)
Abdu l-‘Uzzá (Berndt)

SESSION 5
Sö 16 feb – ons 19 feb 1928 – natten mellan sö och må

Big battle in the evil Mosque (natten mellan sö 16/2-må 17/2

Från ert gömställe ser ni att Selim – den skäggige gamle mannen från kyrkogården – är i full aktivitet med att lägga nån slags besvärjelse. Ni ser också de kidnappade barnen i en annan del av moskén, vaktade av knivbeväpnade Bröder. Ingen verkar titta åt ert håll, så det är nu eller aldrig…

Abdu rusar in och kastar en handgranat på Selim för att avbryta spellen. Gubben kastas som en trasdocka och landar mot en tempelpelare.
Tim rusar fram, får ett släpp (missat save vs skäggiga äldre män) och tömmer hagelbössan i den redan svårt sargade kroppen.

Aktar rusar fram för att hjälpa barnen.

Samtidigt utbryter ett tumult i moskén – alla verkar rusa omkring och kamp på liv och död sker överallt. Våra hjältar kämpar tappert och avdagatager många fiender. Er tur kan dock inte hålla hur länge som helst, och Harold och Armando blir dock svårt knivskurna – Armando 1hp, Harold -1hp=svårt skadad

Tim rusar fram för att hjälpa sina skadade vänner, men reder inte ut det. Sen kommer Abdu också dit, slår ut de 2 sista skurkarna så att de kan hjälpa de Harold. Gemensamt lyckas de stoppa den värsta blödningen och räddar Harolds liv.

The Flapping Man visar sig och skrämmer bort de sista kultisterna. Abdu kastar en Molotov på den och den försvinner utan att säga nåt…

Tim och Abdu hjälper Aktar med de sista kultisterna och befriar barnen.

Tim röjer i det sista rummet – hittar scrollsen + en massa andra onda böcker.

Skrik på hjälp hörs och ni undersöker tornen. I det ena finner ni professor Smith – svårt medtagen och döende. Det framkommer att han inget vet och ni förstår att det inte var han som gav er uppdraget från början.

Izzy försöker lägga spellen som Selim påbörjat, men då han inte lagt rätt förberedande spell så går det inte. Det slutar med att han sjunker ihop på marken, mer grönsak än människa (förlorar all POW utom 1).

Tveksamt låter ni Aktar försöka att lägga spellen, vilket han lyckas med! Men han har lurat er, och i stället för att förstöra Sedefkar Simulacrum blir han ju ett med statyn! Maktgalet avslöjar han hela komplotten för er innan han triumferande lämnar moskén med statyn och Sedefkar Scrolls. Han berättar också om att ni har 100 timmar på er att leva, sen kommer statyns korruption att reducera er till slempölar till The Skinless Ones ära… Ni inser att Aktar och Makryat är samme man!

Goda råd är dyra… (må 17/2)
Utanför moskén är det alldeles tomt och tyst (typ westernstad med duell på gång). Inga poliser syns till…än i alla fall. Ni för barnen till polisen, och pojken Rutherford till Brittiska Ambassaden. Där blir ni mottagna som hjältar och får träffa en kvinnlig brittisk agent (XX). När ni berättat er historia får ni veta att hon varit en komplott på spåren, en kompott att mörda Englands kung! När ni lägger ihop era historier förstår ni att det är den engelska prinsen som är målet, och att det är Brothers of the Skin som ligger bakom, med Makryat i spetsen.

Ni listar ut att Aktar/Makryat skall ta Orientexpressen till London – det är hans enda chans om han skall hinna i tid. Ni kanske kan hinna med samma tåg, men utverkar i stället av britterna att få låna ett av Royal Air Force:s flygplan för att ta er till London först!

Ni flyger Belgrad – München – London, och kommer fram ett tiotal timmar innan Makryats tåg. På vägen börjar Edward känna av den mystiska köttsliga förfallet som Makryat talat om. De andra är OK än så länge…

Väl i London beger ni er till Makryats affär (som ni besökte förra gången ni var i London. Väl där ser det mesta ut som innan. Det är förbommat, men ni bryter er in. På ovanvåningen hittar ni en scroll och ett brev. Ni förstår att detta är scrollen med ”The ritual of cleansing”. Scrollen som Makryat måste ha för att inte han också skall drabbas av Statyns förfall.

Helt brutalt snor ni den, och reser sen till Tim’s gamla hemland – Irland, där ni stannar i 2v – väl mer än 100 timmar… Lämnandes Makryat åt hans slemmiga öde…

Ni följer media, men inget händer med varken prinsen eller kungen. Det verkar som om att er plan lyckats. Makryat drabbades ju också av förbannelsen, och utan ritualen har han inte kunnat avbryta den.

När ni återvänder till London, och Makryats affär, hittar ni en kista med the Sedefkar Simulacrum och the Sedefkar scrolls på ovanvåningen. Ni hittar också en liten pöl av slem… Troligen resterna av Makryat.

Epilog
När ni nu välförtjänt tar en liten semester i England ankommer ett brev med de kungliga regalierna på. Kungen tackar er personligen för era tjänster i rikets tjänst och ni tilldelas alla en av Englands mest prestigefyllda medaljer för detta! Givetvis är allt detta hemligt, och ni får förbinda er att aldrig avslöja dessa obehagliga händelser.

Slutkommentarer:
1. Ni måste nu utföra ”The Ritual of Cleansing” var 100:e timme för resten av era liv.
2. Wazzup har nu en POW på 1. Det innebär att han är oerhört svag själsligen, och att han inte kan utföra magi. Ni andra märker att han sakta börjar tyna bort – eftersom han saknar sin livsessens… Kanske finns det något sätt för honom att återfå sin själ??
3. Ni har nu fått ett högt anseende inom underrättelsetjänsten, och kanske kommer ni att anlitas som inofficiella ”problemlösare” igen om det kniper.
4. Till er glädje får ni av Davinas advokat reda på att Davina testamenterat sin förmögenhet till en fond för utredandet av ockulta ting. Hennes gods i Dorset* tillfaller också denna fond. Advokaten kommer att vara kassör, och alla ni ingår i styrelsen. Om ni vill får ni bosätta er på godset, eller ha det som högkvarter.

  • var ligger godset, Djuro? You decide!

Comments

flan

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.