Horror on the Orient Express

Session 4 HotOE

Play date: 2013-01-13
Campaign date: 16-17 feb 1928
Location: Anders
Players: Berndt, Flan, Johan, Mats
GM: Anders
Characters:
Wazup Iznogoud (Djuro)
Harold van der Vaan, Armando Vittorio Diaz (Johan)
Perdu Closseu (Mats)
Edward Hemmingway, Tim Finnegan (Flan)
Abdu l-‘Uzzá (Berndt)

SESSION 4
Sö 16 feb 1928 – kväll & natt

Wanna go for a ride?
Efter de bizarra händelserna på badhuset flyr ni ut till er lånade skåpbil. De flesta halvnakna. Ni har också med er en fånge – Beylab’s mördare. Abdu hamnar bakom ratten, men eftersom han har en teknik-aversion har han aldrig lärt sig att köra bil, och ni krockar ganska snart med en lyktstolpe. Efter mycket om och men kommer ni slutligen iväg… (lite Reservoir Dogs över det, Keeper’s anmärkning)

Abdu och Edward försöker få hjälp med att sy ihop de självåsamkade sårskadorna i kinderna, eftersom de efter en stund återfår sin förmåga att andas via munnen och näsan. Det verkar som om spellen de utsattes för var tidsbegränsad. Armando, som lärt sig ta hand om skador i Italienska Armén syr ihop deras kinder. Effektivt, men inte snyggt… (kanske -1 i CHA??)

In the groove-yard
Den något vingliga färden leder till slut till hotellet. Där möter ni upp med Wazup och Perdu (som är barnvakter på hotellet). Ni försöker att förhöra fången på hotellrummet. Efter ett tags tystnad står det klart att han saknar tunga, och ni övergår till att försöka förmå honom att skriva ned sina svar i stället. Han svarar med ”The Skinless One will eat your souls” och avslutar därefter sitt usla liv genom att köra pennan genom ögat in i hjärnan… Inga upplysningar där alltså… Ni bär då ut den döde skurken till bilen invirad i en matta.

Ni beslutar att genast sticka till kyrkogården. Wazup och Perdu stannar kvar på hotellet. På vägen dit åker ni inom basaren och införskaffar lämplig grävutrustning. Sen går färden till havet, där ni lyckas komma med en personfärja. Bilen blir alltså kvar.

Färden över tar ca 50 min, och efter nån timmes svettig vandring längs kusten kommer ni fram till kyrkogården som ligger ensligt belägen vid vattnet. Den är överväldigande stor, rörig och allt verkar vara utslängt helt utan system eller eftertanke. På kyrkogårdsområdet finns också ett gammalt hus för administrationen, samt ett större kapell (kombinerat muslimskt/kristet). Ni bryter er först in i administrationsbyggnaden och letar igenom arkiven, men inser snabbt att de bara går ca 150 år bakåt i tiden. Garaznet levde för ca 400 år sen, så gravens plats finns inte nedtecknad.

Efter lite överläggningar kommer ni på att gravarna närmast kapellet troligtvis är de äldsta, och ni fokuserar sökandet där. Efter ca 3 timmar hittar ni så det ni tror är rätt grav. Eftersom graven är så inklämd mellan andra, nyare gravar, så kan endast 2 personer gräva samtidigt. Ni lägger märke till att jorden inte är så hårt packad som man skulle kunna tro. När ni gräver, smyger Abdu iväg och gömmer sig en bit bort för att kunna överblicka läget. Ni upptäcker också att någon spionerar på er från bakom en gravsten. Visar sig vara en babblande, galen uteliggare. Feyar känner igen honom och berättar att han kallas ”Companion to the dead”, och att han ofarlig. Tydligen är han en tokig gammal man som bor på kyrkogården där han ofta iakttas prata med gravarna…

Hela tiden mumlar han nåt om: ”They are restless tonight, yes they move in great numbers…”

Efter några timmars grävande så kommer ni ner till en massiv stenplatta. Med gemensamma krafter lyckas ni knuffa den åt sidan, och möts av en vedervärdig stank, och långa köttiga tentakler sträcker sig efter er!

Samtidigt som tentaklerna börjar jaga er gör ett 40-tal kåpklädda figurer beväpnade med k-pistar och pistoler entré. Ni inser att motstånd är meningslöst och blir infångade och brutalt fösta till en stor grop längre ned mot havet. Där nere blir ni fastbundna vid väntande stolpar, och snart kommer en man, buren i bärstol. Mannen är gammal och har ett långt skägg. Ni tycker att ni känner igen honom på något sätt, men kan inte placera honom.

Via en tolk börjar mannen förhöra er om var statyn och scrollen är. När ingen vill tala kastar han en spell på Tim, som först upplever att han är instängd i sitt skinn, sen att det hårdnar och spricker så att tarmarna börjar falla ut! Halvt galen av smärta och skräck kollapsar Tim utan att avslöja något. Abdu säger nåt kaxigt, så han blir nästa offer. Ni står inte med att se er vän i sådana plågor, och till slut avslöjar ni var ni gömt sakerna. Den gamle mannen hånler mot er och klappar i händerna, varpå fyra kultister bör fram en stor säck som de ställer på marken. Ni ser att säcken rör på sig. Så öppnar de säcken och blottar en fruktansvärd syn: de kidnappade barnen. Slumpmässigt ihopsydda med grov tråd – arm mot ben, näsa mot torso osv. En del barn rör sig och stönar lite, men de flesta är helt apatiska och reagerar inte på någonting. Så bär männen fram en stor stinkande oljetunna med smält kött i. De häller den heta gojan över barnen under mässande och gestikulerande, vilket leds av den gamle mannen. Barnens skrik dämpas av det fräsande ljudet när kletet stelnar och bildar ett skal… Maktlösa, kan ni bara se på när detta händer!

Efter detta kliver den gamle mannen utan ett ord upp i bärstolen, och försvinner tillsammans med alla kultisterna. Samtidigt som de lämnar gropen börjar köttskalet spricka, och små armar och ben kryper fram. Ögon och munnar börjar också framträda och ni inser att ni ska bli blobbmat!

Ni försöker slita er loss, med varierande resultat. Armando lyckas klättra upp på stolpen och kan därmed trä loss armarna, även om han faller handlöst till marken sen. Den galne kyrkogårdmannen dyker också upp så snart kultisterna försvunnit. Han hjälper er loss och motar bort köttbesten med en fackla, så att ni får möjlighet att ta er upp ur gropen och fly. Hela tiden mumlar han: “This is wrong, this is wrong…”

Väl uppe ur gropen ropar nån på er – ni känner igen mannen med björnen ni sett tidigare. Han står en bit bort och vinkar på er. När ni springer mot honom upptäcker några kultisteftersläntrare att ni försöker fly och snart springer ni gatlopp ner mot havet, där det visar sig att mannen har en båt! Ni tar er dock till båten trots köttmonster och kultister i hälarna och lyckas till slut fly.

På båten avslöjar mannen – Aktar – att er översättare Feyar är en spion, och ni kölhalar honom för att få svar. Till slut tröttnar Aktar och knivhugger Feyar till döds, för att sen dumpa honom över relingen…

Det visar sig att Aktar är en agent och motståndare till Skinless One-kulten, och han kan hjälpa er om ni hjälper honom (se handout # 22). Han känner också till en hemlig ingång till ”The Shunned Mosque”…

Meanwhile at the hotel:
Det knackar på dörren, det är polisen. När ni inte vill öppna skjuter de av ett k-pistmagasin genom dörren. Perdu och Wazzup gömmer sig i andra hörnet av rummet och träffas inte.

Dörren bryts upp och poliskommisarien kommer in, obeväpnad, för att tala er till rätta. När detta inte leder nånvart skjuter ni honom i ryggen helt kallt. Sen bryter helvetet lös när 7 man med k-pistar stormar in och pepprar vilt. Perdu öppnar fönstret och klättrar ut på avsatsen. På gatan syns massor av poliser, men de har inte sett er.

Wazzup skjuter täckande eld (missar) och kastar sig ut han med. Poliserna skjuter automateld mot er position, men missar av någon mysko anledning!

Ni klättrar upp för ett stuprör och springer sen över hustaken tills det verkar ha lugnat ned sig. Ni klättar ner för en brandstege i en gränd och tar er ut på en större gata några kvarter från hotellet. Sen smyger ni er närmare hotellet och ser hur poliser lastar in er låda med statyn i en omärkt bil. Den kör iväg mot moskén (antar ni).

Samtidigt kommer de andra tillbaka. Perdu och Wazzup stoppar bilen och varnar dem för att köra till hotellet. I stället beger ni er mot den hemliga ingången till moskén.

Cisterna Aquatica Antiqua
Via bortglömda antika trappor och gångar, och en hemlig och underjordisk romersk cistern tar ni er till slut in i moskén. Tre av PC:s är utkädda i kultistkåpor, som ni hittat på vägen…

Från rummet ni kommer upp i kan ni se att moskén är full av aktivitet. Ni uppskattar att 2-300 kultmedlemmar är samlade i moském, och de verkar exalterade över något. I röran kan ni se den gamle mannen från kyrkogården utföra någon slags ritual vid statyn. Han har hjälp av ett antal kåpklädda män som hjälper till i sångerna och ramsorna. Ni ser också att statyn är placerad i en rad nischer i en pelare.

De kidnappade barnen står i ett hörn och onda kultister med nål och tråd verkar förbereda för att skapa ett monster likt det på kyrkogården.

Er plan: att smyga in och sabotera – skapa oordning med handgranaterna och befria barnen. Samtidigt störa ritualen och på något sätt ta tillbaka statyn och scrollen.

Good luck, investigators!

Comments

flan

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.