Horror on the Orient Express

Session 3 HotOE

Play date: 2012-10-21
Campaign date: 15-16 feb 1928
Location: Mats
Players: Berndt, Flan, Djuro, Mats
GM: Anders

Characters:
Wazup Iznogoud (Djuro)
Harold van der Vaan, Armando Vittorio Diaz (Johan)
Perdu Closseu (Mats)
Edward Hemmingway, Tim Finnegan (Flan)
Abdu l-‘Uzzá (Berndt)

SESSION 3
Lö 15 feb 1928
”Bizarre at the Bazaar”

GM note: Eftersom vi inte hann med Topkapi sist börjar vi med det…
__
Harold och Armando har gått till Topkapi, en imponerande skapelse. Det gamla sultanpalatset visar sig i all sin prakt. På Topkapi-muséets Bibliotek kommer ni dock snabbt fram till att era språkfärdigheter är högst otillräckliga. En tysk herre, Helmut Schmidt, som är i samma predikament som ni tipsar om att man i Konstantinopel kan och bör hyra en ”skrivare” som kan hjälpa till i kontakter med myndigheter eftersom språkkunskaper utöver turkiska är ovanliga. Ni får rådet att söka på ”Grand Bazaar”. Basaren visar sig vara öppen (faktum är att den betraktas som en av världens första ”shopping malls”) och full av folk och rörelse. Efter en stunds förvirrat letande bland kryddförsäljare, tygförsäljare och andra affärsmän som alla försöker dra in er i sina stånd hittar ni avdelningen för skrivare. Just som ni ska gå fram till en ung herre, blir ni vittnen till hur fem gorillor i svarta kostymer kommer fram till honom och börjar misshandla honom och slå sönder hans saker. Efter lite tvekan ropar ni på polis och då sticker gorillorna.

Den unga mannen presenterar sig som Feyar, och det visar sig att han talar utmärkt engelska! Han berättar att orsaken till tumultet var att han gjort ett jobb åt männen, och att det inte gått så bra, varför de tog ut sin ilska på honom. Det hela avslutas med att ni bestämmer att träffas utanför Topkapi nästa dag kl 10.00 för att försöka komma åt ”Sedefkar scrolls”.

Eftersom det nu hunnit bli kväll åker ni sen hem till hotellet för att rapportera och höra vad de andra hittat.

Lite senare, i restaurangen, blir ni våldgästade av en ”jolly good” engelsman vid namn Adam Hampton som dricker ert vin och frågar om allt. Adam är överlycklig att träffa andra västerlänningar. Det visar sig att han arbetar på Brittiska Ambassaden (i Pera-Galata), och antyder att ambassadören nog skulle vilja träffa er framöver. Efter en ”excellent” kväll och ett hjärtligt ”cheerio” går ni till sängs…

Sö 16 feb 1928
”Scrolls and barbecue”

Topkapi
Vid 10-tiden på fm träffar ni Feyar framför ingången till Topkapi, och letar där upp Biblioteket. Efter en hel del ”red tape”i får träffa den surmulne chefen, Professor Azap – en misstänksam och nationalistisk man, med ett horn i sidan till alla som kan tänkas se ner på Turkiet. Efter en del debatterande och övertalning låter han er till slut komma in i Arkivet för att själva få se ”The Sedefkar Scrolls”. Er guide i röran blir Iznogoud Wazup, som jobbar på Topkapis bibliotek. När ni till slut hittar skriftrullefodralen visar det sig att de är tomma sånär som på en lapp på turkiska, som lyder:

” The Skinless One reclaims what is his. Cursed be Garaznet the Thief”

Iznogoud beslutar sig att sälla sig till er för att få reda på vad som hänt med skriftrullarna…

Ni söker i arkivet efter Garaznet, men kan inte hitta något annat än att det levde någon med det namnet för 400 år sedan. Han är tydligen begraven på Üsküdar Cemetary i gamla asiatiska delen av Konstantinopel. Ni kollar också liggarna om vem som tittat på Sedefkar Scrolls sist, och det visar sig vara en Mr Selim Makryat, år 1823!

Feyar tipsar om att det finns en man som sägs veta allt om alla, en viss Beylab som ska hålla till på ett badhus i Pera-Galata.

När ni kommer tillbaka till hotellet dyker Adam Hampton upp och säger att den Brittiske ambassadören skulle vilja träffa dem – genast. En bil väntar, och för er till Brittiska Ambassaden i den europeiska delen av staden.

Brittiska Ambassaden
Väl på ambassaden får ni träffa ambassadören, Sir Douglas Rutherford omgående. Han berättar utan omsvep att hans 9-årige son James dagen innan kidnappats, och han misstänker att detta är ytterligare ett av den rad av barnkidnappningar som det stått om i tidningarna. Rutherford ber er, som västerlänningar i detta främmande land, att hjälpa honom att finna sonen. Han berättar vidare att han misstänker att de rapporterade kriminella aktiviteterna kring ”The Red Mosque” kan ha samband med kidnappningen. Den turkiska polisen har genomsökt moskén, men inte hittat något misstänkt, vilket Rutherford menar beror på den turkiska polisens inkompetens eller att de blivit mutade. Han nämner även att det finns en man, en viss ”Beylab the Perspirer”, som sägs veta allt om alla. Kanske vet han var barnen hålls gömda…

Ni beslutar er att följa upp spåret med barnen, och letar upp personerna som omnämns i tidningsartikeln ni tidigare läst. Rutherford lånar ut den enda bil han kan avvara – en gammal budbil (Citroen).

Balmumcu tea house
Ni letar upp pappan till barnet som nämns i artikeln. Han äger ett tehus i de gamla delarna av staden. Mannen är förstörd av sorg, och berättar samma som stod i tidningen, men inget nytt framkommer. Ni beslutar er att knacka dör i området, men ingen har sett något, och ni får till slut ge upp.

Turkish bath – ”Hamam Buyuk”
NI beslutar er sen att söka upp Beylab the Perspirer, som brukar hålla till på ett ”Hamam” i Pera-Galata. Feyar hjälper er att sätta upp mötet, som skall ske vi 18-tiden på kvällen. Eftersom mötesplatsen är ett badhus måste ni inför mötet klä av er, och själva mötet sker i det varmaste rummet, Haratet. Abdu, Edward och Feyar väntar utanför och bevakar utgångarna. Beylab är en groteskt fet koloss till man, och tar emot er liggande på en varm stenplatta i det ångande rummet. Ni får reda på att det i Konstantinopel verkligen finns en grupp galningar som tillber en förlorad staty. Tydligen har statyn hittats, och den kan bara förstöras med en magisk ritual. Ritualen skall finnas gömd i en grav på Üsküdar Cemetary – tillhörande Garaznet, en kurdisk lärd man som var fiende till statykulten (se handout #21).

Plötsligt dyker en skugga upp ur ångan och ni ser förfärat hur skuggan med stor precision skär halsen av Beylab. När Beylab gurglande sjunker ihop lägger mördaren handen på Beylab och mumlar några ord varpå Beylab fattar eld!

Eftersom ni inte har några vapen är ni i underläge, men ni försöker jaga efter mördaren, som rusar mot utgången! Två ytterligare ”badgäster” rusar upp och försöker hindra er att få tag i mördaren. Samtidigt ser ni i ögonvrån att Beylab smält ihop och att hans hud och kött omformats till en blodig, rykande blobb som kryper mot er, förvånansvärt fort! En av badgästerna hamnar i vägen för styggelsen och ni ser förfärat hur det kokande, levande köttet omsluter och konsumerar honom!

Ni inser att den enda utvägen är att dra snabbt och alla springer mot dörren, men den visar sig vara låst! Ni tvingas slåss mot kultisterna och köttvarelsen, samtidigt som ni försöker ta er ut…

Utanför – i omklädningsrummet
Abdu och Edward hör skrik och bråk ifrån badet och rusar in i omklädningsrummet där ni ser en man klädd i personalens kläder som verkar låsa dörren. När ni rusar fram och säger till honom att öppna vänder han sig om och lägger en spell som gör att huden kring Edwards mun och näsa växer igen, med konsekvensen att han inte kan andas! Abdu råkar också ut för samma sak, Efter en synnerligen brutal strid med många missade slag lyckas ni till slut dräpa mannen, och låser upp dörren.

De flesta lyckas ta sig ut ur rummet, och ni får igen dörren i sista stund. Efter en snabb påklädning, och akut operation av Edward och Abdu (kindsnitt) flyr ni ut på gatan, med mördaren och den sista överlevande kultisten som fångar. Ni ser nu att kultisten han mystiska ärr kring näsa och öron…

En vinglig och panikartad bilfärd tar er från kaoset på badhuset… äntligen i säkerhet…

Comments

dawnrazor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.